Kitty, Daisy & Lewis UK

za 27 MEI — 18:35
Uptown!
Bio:


Ook al uit Londen, komt dit fijne familiebedrijfje. Van hun familienaam heten ze Durham, maar voor een verzameling talent als deze zussen en broer, kunnen de voornamen volstaan.

Ze maken muziek op alle instrumenten die ze vast kunnen krijgen. Hun stemmen passen bij elkaar zoals alleen familie dat kan opbrengen, en ze zijn niet te beroerd om erg breed te gaan in hun songkeuze: of het nu om R&B, blues, Ska, soul of rock ’n’ roll gaat; als het trio er de tanden in zet, leidt dat onvermijdelijk tot hemelse geluiden. De voorliefde voor analoge opname, wordt daarbij vlekkeloos gecombineerd met op en top hedendaagse klanken.

Wijlen Amy Winehouse -wat wordt ze toch gemist- was een fan. David Lynch al evenzeer, en het grote publiek volgde. Het trio verkocht namelijk ruim een kwart miljoen platen en opende shows voor Stereophonics, Mark Ronson en Coldplay. Dat zijn referenties die kunnen tellen en wie de drie een dozijn jaren geleden bezig zag in Peer, zal weten waaraan zich te verwachten. Let the good times roll!

 


Deze zussen en broer Durham kregen de blues met de paplepel binnen. Sinds hun debuutalbum in 2008 ging de live reputatie van de band alleen maar steil omhoog. Zo getuige ook hun passage op Blues Peer in 2011.

Laat de heupen maar wiegen, de vingers maar knippen, en de stembanden maar meebrullen op deze frisse verschijning van R&B, rockabilly en old-skool country. 

 

Laatst op Blues Peer:


2011 2011

Onze partners

powered by