Walter Trout USA

Bio:


In het verleden hadden we rond dit tijdstip op zondag wel eens een gospelgroep op ons programma staan. Bij dergelijke gelegenheden werd wel eens 'Praise The Lord' of iets van die strekking gezongen en dat vonden we telkens prima: ook voor bluesliefhebbers is er een Dag des Heren. Dit jaar doen we echter nog beter: we zijn getuigen van een echte wedergeboorte.

Toen Walter Trout 21 jaar geleden voor het eerst bij ons te gast was, konden we niet vermoeden dat hij in de tussentijd tot een volgende passage letterlijk de dood in de ogen zou kijken. Zeer zwaar leverfalen en een daarop volgende transplantatie hielden deze meestergitarist jarenlang van de podia weg en dus zijn we dubbelblij dat hij er dit jaar toch opnieuw bij is. En hoe! Hij is niet alleen terug, hij is zelfs beter dan ooit, zoals we konden vaststellen bij beluistering van zijn recente liveplaat, die vorig jaar werd opgenomen in de Amsterdamse Carr.

De man, die we lang geleden leerden kennen, toen hij op weg ging met wat overbleef van Canned Heat en wat later, toen hij vijf jaar lang een van de Bluesbreakers van John Mayall werd, is in de loop van de dertig voorbije jaren uitgegroeid tot een fantastische gitarist, die vandaag het podium opstapt zonder een setlist aangemaakt te hebben. Zulke mensen noemen we 'meesters' in hun vak.

Walter Trout heeft heel hard geleefd en heeft bijna het leven gelaten, maar de muzikant, die hij altijd al was, is sterker dan ooit teruggekomen. Op die nieuwe plaat draagt één van de tracks de titel 'I'm Back' en dat zegt het allemaal: Walter Trout is terug en nog zo geen klein beetje! We kunnen met z'n allen opnieuw genieten van zijn geweldige techniek, maar vooral van zijn enorme muzikaliteit en zijn herwonnen levenslust!

Exclusief optreden in Belgie!

foto: Alex Solca

Laatst op Blues Peer:


1995 2016 2023

Onze partners

powered by